Bodrum Belediye işletmesine ait Bodrum Limanı, Bodrum’un göbeğinde yer almaktadır. Liman, Bodrum Kalesinden Tepecik Camisine kadar uzanır. Etrafındaki restoran, bar ve kafelere yakınlığı ile sizlere kaliteli sosyal bir ortam sunar.

Bodrum’un merkezinde olduğu için, özellikle gece hayatının oldukça canlı olduğu beldede gece eğlence mekanlarından gelen ses ve ışıklar eğer sessiz bir durak arıyorsanız rahatsız edici olabilir. Ama eğlencenin tam ortasında olmak istiyorsanız, tam yerine gelmişsiniz demektir.

Bodrum Limanı

Bodrum Limanı, modern yatlardan, küçük balıkçı teknelerine kadar farklı ihtiyaçlara karşılık verebilecek hizmetler sunmaktadır. Limana giriş güney yönündendir ve girişi ışıklı şamandıralarla işaretlenmiştir. Kalenin batı tarafı girişinde fenerler bulunan mendirekle korunmaktadır. Mendirek yüksek olduğu için içerden dışarısı, dışardan da içerisi görünmemektedir. Bu yüzden limana yaklaştıkça yavaş seyir etmek gerekir. Dışarda liman ağzında giriş ve çıkış şamandıra hattı mevcuttur.

Limanın derinliği 2 metreden 6 metreye kadar değişmektedir ve yat bağlama kapasitesi 120-200 arasında değişmektedir.

Limanın dolu olması durumunda Bodrum Kalesi önünde veya Halikarnas Mahallesi önünde bulunan 20 adet tonoza bağlı bağlanma şamandıralarını kullanarak bekleme yapmanız mümkündür.

Bodrum Limanı’ndaki tüm bağlanma alanlarında su ve elektrik alabilme imkanınız vardır. Liman içerisinde yakıt ihtiyacınız için sabit bir akaryakıt istasyonu da bulunmaktadır. Tankerlerle yakıt ikmali hizmeti de sunulmaktadır. Liman içerisinde Datça’ya ve Kos’a gidip gelebileceğiniz feribotlar da bulunmaktadır. Datça için sadece sezonda Kos için de 12 ay boyunca sefer bulabilirsiniz.

Bodrum Limanı İçerisindeki Pedastal

Bodrum Limanı  aynı zamanda deniz yolu ile Avrupa’dan Türkiye’ye gelen yatlar için giriş ve çıkış işlemlerini yapabilecekleri bir hudut kapısıdır. Hudut kapısı ise Doğu mendireği tarafında yer almaktadır.

Ekim aylarında düzenlenen yat yarışları, gulet ve tirhandil yarışları uluslararası düzeyde ilgi çekmektedir. Konserler ve festivallerde ortamı oldukça canlı tutmaktadırlar. Hiçbir şey olmasa bile çıkıp yürüyüş yaptığınızda, bir yere oturmak istediğinizde oldukça eğlenebileceğiniz mekanlar sizi bekliyor olacak.

Bodrum Limanı’ndan iki adım sonrası Bodrum Kalesi!

Antik dönemin harikalarından biri olan Bodrum Kalesi’nin şehrin tarihi önemini gözler önüne sermektedir. Kalenin içinde bulunan ‘Sualtı Arkeoloji Müzesi’ de denizcilik tarihine ışık tutan batık sergisi ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Hazır limandayken ziyaret etmeden geçmeyin, bizden söylemesi.

Bodrum Limanı ile iç içe olan Bodrum Kalesi
Marinaviya

Recent Posts

Kalamış ve Fenerbahçe Marina

Kalamış ve Fenerbahçe Marina, İstanbul Anadolu yakasında inşa edilmiş iki marinadır. Setur işletmesine ait 11…

3 yıl ago

İstanbul City Port

Dünya’nın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, Pendik ilçesinde bulunan İstanbul City Port, 2010 yılında…

3 yıl ago

Viaport Marina

İstanbul’un büyük ve sosyal marinalarından olan Viaport Marina, 5 Altın Çıpa sahibi, dünya standartlarında hizmet…

3 yıl ago

Güzelce Marina

İstanbul’un Avrupa yakasında, Büyükçekmece’de bulunan Güzelce Marina, 2008 yılından bu yana yat sahipleri ve deniz…

3 yıl ago

Ataköy Marina

Ataköy Marina, 1986 yılında kurulmuş, İstanbul’un Avrupa kıyısında, yeşillikler içinde, Atatürk Havalimanı’na 7 kilometre mesafede…

3 yıl ago

Setur Yalova Marina

Setur Marinalar Zinciri’ne 2010 yılında 7. marina olarak katılan Setur Yalova Marina, Yalova’nın merkezinde yer…

3 yıl ago